četvrtak, 4. listopada 2012.

STAMBENE ZGRADE


Phoenix Park - stambene zgrade
Stambeno naselje - "I Home"


Idejni i glavni projekt za stambeno naselje nazvano "I home" koje je ime dobilo po asocijaciji na izgled poznatog mobilnog telefona I phone. Naselje je predviđeno u Zoni I Phoenix parka i sastojalo bi se od 5  stambenih lamela međusobno povezane podzemnom garažom. 

Promet u podzemnu garažu bi se regulirao sa jednim ulazom na nižoj koti  i sa jednim izlazom na višoj koti prometnice. Dio parking mjesta bi se nadomjestio parkirnim mjestima uz prometnicu. Katnost je Gr+Pr+3. Prizemlje je visoko prizemlje gdje se uspjelo postići privatnost i intima stanovanja prema strani prometnice. Stambeni blokovi prate pad terena i prometnice a jednim dijelo m su ukopani u teren (podzemna garaža). Orijentacija stambenih jedinica je istok-zapad.

Pogled iz stana prema glavnoj prometnici, hotelu i tržnom centru
Prostor između zgrada bi se uredio u stilu "golf terena" sa svom pripadajućom opremom i urbanim mobilijarem
Materijali koji prate stambenu zonu I su moderni i tradicionalni. Na ovaj način se željelo postići spoj suvremenog kojeg čine staklo, čelik, fasadne obloge (Trespa, maxcopact) i tradicije (opeka, cigla) koja predstavlja nekadašnju ciglanu u Sesvetama na postojećoj lokaciji.