četvrtak, 4. listopada 2012.

PHOENIX CITY-Grad budućnosti

Panorama Phoenix City

Idejni i glavni  projekt za Grad budućnosti u Sesvetama, Hrvatska 2009. godina


Nakon iznesenog prijedloga o gradnji novog trgovačkog kulturnog centra u Sesvetskom Kraljevcu Gradsko poglavarstvo je, po zahtjevu društva Phoenix park, pokrenulo postupak ishođenja lokacijske dozvole za izgradnju regionalnog trgovačko-kulturnog centra. Građevina Phoenix plaza imat će dvije podzemne etaže, prizemlje i tri kata te dijelom dvije podzemne etaže, prizemlje i dva kata. Ukupna površina građevine, podzemna i nadzemna, iznosit će oko 97.587,20 metara kvadratnih, a sadržavat će trgovačke, ugostiteljske, izložbene i uredske prostore.
Osim toga, na 1500 kvadrata prostirat će se i kino dvorane koje bi trebale smanjiti gužve u kinima u centru grada, kao što je bio slučaj i kad se izgradio kino Multiplex Cinestar u Novom Zagrebu. U podrumu građevine izgradit će se i parkirno-garažni prostor, a ukoliko bude potrebe za time, garažni prostor će se koristiti kao sklonište osnovne zaštite.
U prizemlju i na prvom katu naći će se veliki izbor supermarketa, trgovačkih i ugostiteljskih sadržaja, dok će na drugom i trećem katu, osim navedenih trgovačkih sadržaja, biti i višenamjenske dvorane za kulturna događanja (koncerte, priredbe, projekcije, natjecanja, itd.) te kino dvorane, što će biti treći takav višenamjenski objekt u Zagrebu.

3D prikaz sadržaja u Phoenix City
Situacija Phoenix City - I faza + II faza


Phoenix Plaza je trgovački centar dio MEGA MIX projekta Phoenix Park koji se sastoji od: : Phoenix Plaza je trgovački centar dio MEGA MIX projekta Phoenix Park koji se sastoji od: Super regionalni trgovački centar Phoenix Plaza Hotel s 5* Škola Vrtić Naselje s 1.500 stanova Poliklinika Poslovna zgrada Starački dom
Velika zona obuhvata : Velika zona obuhvata Zona obuhvata I Udaljenost vozilom 15 minuta. 278,446 stanovnika Zona obuhvata II Udaljenost vozilom 30 minuta. 360,151 stanovnika Zona obuhvata III Udaljenost vozilom 45 minuta. 909,326 stanovnika Zona obuhvata IV Udaljenost vozilom 60 minuta. 263,082 stanovnika Dvije kategorije: “A” i “E” zona obuhvata„A“ zona obuhvata„A“ zona obuhvata temeljena je na svim sadržajima Phoenix Plaze, od atrakcije i zabave, pa do trgovačkih i ugostiteljskih sadržaja. Podijeljena je u četiri zone: „E“ zona obuhvata – euro zona - formirana u radijusu od 500 km od centra i temeljena na nekoliko elemenata : glavnoj atrakciji centra – najvećem tropskom akvariju u Evropi s Oceanarijem, dodatnim edukativnim sadržajem uz atrakciju nizom vodenih atrakcija centra multipleks kinom s ukupno osam dvorana i 1486 sjedećih mjesta interaktivnom igraonicom za sve uzraste na 1.800 m²


Zagreb, listopad 2009. Super regionalni trgovačko zabavni centar Phoenix Plaza

Odlična regionalna prometna povezanost : Odlična regionalna prometna povezanost Lokacija: Istočni dio grada Zagreba, na glavnoj prometnici uz dnevni promet od 25.000 vozila, samo 300 m od zagrebačke obilaznice i autoceste A3, A4 i A12 s više od 70.000 vozila dnevno.Odlična vidljivost s autoceste - visina objekta je 24m15 km od aerodroma. Samo 300 m od gradske željeznice, autobusna stanica odmah uz trgovački centar.



3D prikaz Phoenix Plaza

EUROPSKA GREENBUILDING NAGRADA I ZA PHOENIX PARK
15.04.2010 je u Frankfurtu po drugi put dodijeljena Europska GreenBuilding nagrada za energetski učinkovite nestambene zgrade u sklopu europskog sajma Light+Building i konferencije IEECB'10 (Improving Energy Efficiency in Commercial Buildings). Nagrađeno je 13 izuzetno ambicioznih projekata, a u kategoriji najbolji novi projekti nagrađen je Phoenix Park d.o.o. iz Sesveta za projekt Phoenix Plaza.
3D prikaz Phoenix Plaza

Phoenix Plaza osvojio je nagradu u kategoriji ´Best retail development´ na dodjeli nagrada ´Europe & Africa Property Awards 2009´.
Dobre vijesti za tržište nekretninama stižu iz Londona. U petak, 16. listopada, u Hotelu Marriott na Grosvenor Squareu u Londonu je održana glamurozna dodjela ''Europe & Africa Property Awards 2009.''

Noćni prikaz Phoenix Plaza
Phoenix Plaza
Europe & Africa Property Awards 2009
Na slici: Vlado Kolak, Andreja Gazdek, Danijel Grbeša, Mario Šehić i Danica Maričić