Rok za Legalizaciju

'Rok za legalizaciju neće se pomicati ni za jednu minutu'

Ministrica Ana Mrak Taritaš je u subotu kazala kako je do sada pristiglo 150.000 zahtjeva za legalizaciju objekata, ali ih se u konačnici očekuje više od 200.000

Subota, 04. 5. 2013. u 19:14    Piše: Đurđica Sarjanović
'Rok za legalizaciju neće se pomicati ni za jednu minutu'Goran Stanzl/PixsellAna Mrak Taritaš

Ministrica graditeljstva i prostornog uređenja, Ana Mrak Taritaš, u subotu je na 19. forumu poslovanja nekretninama u Savudriji rekla kako rok za legalizaciju bespravno izgrađenih objekata istječe 30. lipnja. Istaknula je kako se rok neće pomicati ni za jednu minutu.
Ministrica je kazala kako je do sada pristiglo 150.000 zahtjeva za legalizaciju objekata, ali ih se u konačnici očekuje više od 200.000, javlja Tportal. Dodala je da će do kraja svibnja iz Vojno-geografskog instituta u Beogradu u Hrvatsku stići vojne avionske snimke kojima će mnogi moći regulirati svoju gradnju. 
- Poruka je svima onima koji su sigurni da su gradili prije 15. veljače 1968. da ne ulaze u postupak legalizacije, jer će dobiti snimke krajem svibnja i moći će dobiti taj podatak. Oni koji nisu sigurni bolje da podnesu zahtjev pa ako je sa snimkama sve u redu, lako će odustati - rekla je Mrak Taritaš.